Myk i uttrykket, men samtidig litt mer leken, rebelsk og rampete i både stil og uttrykk.

Heidi viser store kontraster. Hun tar publikum inn i alvor og humor på samme tid. Alt innpakket i respekt og kjærlighet til mennesket. Hun er en ettertraktet solist som høster stor anerkjennelse for sine tolkninger av den musikken hun skildrer. Heidi jobber innen musikaler, er låtskriver og tekstforfatter, og har gitt ut flere album i samarbeid med andre artister.

Hun jobber nå med sitt første album som soloartist, og har inngått et studiosamarbeid med tidligere AHA-gitarist og produsent Dan Sunhordvik og den ettertraktede musikeren og albumprodusenten Steinar Krokstad.

Våren 2018 medvirket hun som skuespiller og sanger i Peer Gynt på Troldhaugen i Bergen, der hun spilte alle kvinnerollene. I juni 2018 gav hun ut albumet Sommerfugl i samarbeid med John Vegard Schow. Sommeren 2018 og 2019 spilte hun hovedrollen i den nyskrevne musikalen Bak Masken, med musikk av Cecilie Leganger og tekst av Oddvar Bjørnestad.

De siste årene har Heidi turnert mye i Sør-Norge med eget låtmateriale, og høsten 2021 slipper hun solo-albumet "Hjerter Som Vil", med påfølgende turné.

"Artisten Heidi Lambach behersker et bredt felt rent genremessig. Hun er profesjonelt til stede i alt fra elleville show/musikal numre, til stillfarne, intense jazzballader, via et mer tradisjonelt klassisk repertoar. Lambach representerer en særegen burlesk sårbarhet, en kombinasjon som er mer enn uvanlig på norske scener."

Tore Nysæther,

Dramatiker, regissør, tekstforfatter og skuespiller.

heidi2.jpg

Utgivelser

2018 (juni) Sommerfugl – Ueland Historiske Forlag / Make Music AS

2015 (jan) The Gallery -  Haap – Flawless Records/Make Music Publishing

2014 (sept) Drama Sound of Haap – Apollo Live Danmark

2013 (okt) Autumn Aria (EP)

Singelutgivelser

2017 (des) Noen Engler

2014 Avsted, Lord, Star

2013 Far Away, The Story, Troubled, Teared

2012 Uena, Angeles, Ave Maria

Medvirker også på: Den Aller Siste Dagen (Album: Sett fra Hille, komponist Alf Willy Vestergren) (2018)